Google Adwords

Google Adwords is een advertentieprogramma van Google. Je kunt ermee adverteren in de zoekresultaten van Google. Er moet een keuze gemaakt worden bij welke zoekwoorden jouw advertentie zichtbaar is. De advertentie staat altijd boven- en onderaan de organische (niet betaalde) zoekresultaten.

Afrekenmethode

De advertentie van Google worden getoond op basis van het veilingprincipe. Zodra een zoekopdracht via Google wordt uitgevoerd, bepaald Google of uw campagne relevante zoekwoorden bevat. Over het algemeen maken ondernemers gebruik van het zogenoemde cost-per-click. U betaalt niet per vertoning van uw advertentie, maar per persoon die de advertentie aanklikt. Dus wanneer er niet wordt geklikt, wordt er niets in rekening gebracht.

Zoekwoorden

Zoekwoorden zijn behoeften van de zoeker uitgedrukt in (een combinatie van) woorden. Het zijn de woorden die de zoeker gebruikt in Google om informatie te vinden waar hij naar op zoek is. Voor een succesvolle Adwords-campagne is het dus belangrijk om te weten welke zoekwoorden uw doelgroep gebruikt bij het zoeken naar uw product of dienst. Dit vormt de basis voor de structuur van uw campagne.

Wereldwijd, landelijk of lokaal

Google Adwords biedt de mogelijkheid om specifieke regio’s op te geven waar de advertentie getoond moeten worden. Dit wordt ook wel regiotargeting genoemd. Op basis van het IP-adres van de gebruiker wordt de advertentie getoond als het binnen het gebied is. Regiotargeting is niet 100% accuraat, maar Google claimt wel een betrouwbaarheid van 80%.

Voordelen
  • Bovenaan in de zoekresultaten
  • Advertentie zichtbaar op relevante zoekwoorden
  • Regionaal of lokaal inzetten
  • Betaal per (potentiële) klant
Remarketing

Remarketing is Google taal voor retargeting. Met remarketing bereikt u mensen die uw website eerder hebben bezocht. Het hoofddoel van remarketing is om uw website nog een keer onder de aandacht te brengen bij een groep mensen die de website al weleens bezocht heeft. Het haakt dus in op de kracht van herhaling met adverteren. Remarketing vormt een krachtig instrument voor uw online marketing.

Hulp nodig bij het opzetten van een Google Adwords campagne?

Standup Media helpt u graag bij het opzetten van een Google Adwords campagne. Neem contact op via het contactformulier of bel naar 085-0711923.